Начало / Свят / Благотворителна организация намери връзка между четенето и здравето

Благотворителна организация намери връзка между четенето и здравето

Благотворителният тръст „National Literacy” намери връзка между грамотността, четенето и здравето, съобщи thebookseller.com. Според неправителствената организация четенето и грамотността са ключови затова хората да се грижат за здравето си и да взимат предварителни и навременни мерки срещу различни заболявания.

„Нашите изследвания показват, че интелектуалното ниво играе фундаментална роля затова хората да поемат контрола върху здравето си и да се предпазват. Тези, които четат и се интересуват, биха могли както да избегнат заболявания, така и да се лекуват по-правилно. Всяка система за здравеопазване трябва да се включи в борбата срещу неграмотността”, коментира Джонатан Дъглас, директор на „National Literacy Trust”.

„National Literacy Trust” ще продължи да работи с местните власти в градове като Мидълсбро, Питърбро и Брадфорд за насърчаване на четенето. Сключени са и партньорски договори с медицински организации като „Boots Opticians” за провеждане на допълнителни изследвания относно връзката между грамотността и здравето.

Фото: literacytrust.org.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

155247951_10165138581880038_2004561322143432436_o

Букет от книги за 8 март

Всички хубави думи този ден са за жените Историята на празника накратко – започва се …