Начало / Свят / Излезе светкавично книга за сватбата на Уилям и Кейт

Излезе светкавично книга за сватбата на Уилям и Кейт

72 часа след края на церемонията биографията е по щандовете на книжарниците в Обединеното кралство

Биографът Андрю Мортън публикува за рекордно кратко време книга за сватбата на Уилям и Кейт, която се състоя на 29 април. Само 72 часа след събитието, привлякло вниманието на над 2 млрд. зрители, то вече е в ръцете на читателя, събрано в книга.

Издателят Майкъл О`Мара се надява биографията да влезе в Книгата на рекордите на Гинес заради рекордния срок, в който е написана и публикувана. Биографията „William & Catherine: Their Lives, Their Wedding ” е в обем над 200 страници. Мортън качва снимките 100 минути, след като сватбената двойка се целува, а последната глава е писана в самия ден на сватбата. Веднага след като Мортън слага последната точка – книгата е пратена в печатница в Италия, като първият тираж е извъртян в 100 000 копия. Waterstone’s Charing доставя книгата в понеделник, точно в 15 ч – 72 часа след края на сватбената процесия.

Целта на издателя е да подобри собствения си рекорд. „През 1986 г. влязохме в Книгата на рекордите на Гинес за книга, посветена на сватбата на Андрю и Фърги. Тогава я направихме за 76 часа, което е рекорд за издаване на цветна книга. Доколкото знам, никой досега не го правил по-бързо от нас”, казва О`Мара пред „Гардиън“.

Подготовката за книга обаче започва още на 16 ноември 2010 г. – в деня, когато принц Уилям обявява ангажимента си към Кейт Мидълтън.

Андрю Мортън е един от най-известните биографи в света. Той е автор на две книги за покойната принцеса Даяна и се ползва с доверието на кралския двор. Автор е и на книга за скандалната Моника Люински, както и на биографиите на филмовата звезда Том Круз, семейство Бекъм и певицата Мадона. Наскоро Мортън завърши и „неразрешената“ биография на киноиконата Анджелина Джоли.

Фото/www.amazon.co.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …