Начало / Свят / Шефът на веригата за кафе „Старбъкс” описа успехите си в книга

Шефът на веригата за кафе „Старбъкс” описа успехите си в книга

Американската преса го обяви за самохвалко

Клиентите на кафе веригата „Старбъкс” вече имат на разположение още един продукт – изпълнителният директор Хауърд Шулц (57) написа книга, в която разказва как е превърнал компанията в глобален гигант.

Издателят Wiley описва произведението като „забележителен интимен разказ за взимането на решения от Щулц – като се започне от планирането в тесен кръг от сътрудници и се стигне до разговорите с производителите на кафе”, пише английският в. „Индипендънт”.

Шулц разказва как през 2007 г. компанията отбелязала рязък спад, но благодарение на правилни бизнес решения, стъпка по стъпка, успяла да се измъкне от кризата. Маркетингов гений ли е, или мегаломан – това ще решат читателите. Факт е, че 15-те лири от всяка продадена книга ще отидат за благотворителност на фондация „Старбъкс”, въпреки големите американски вестници и списания публикуваха унищожителни ревюта за книгата и обявиха автора й за самохвалко.

Шулц се присъединява към веригата през 1982 г. като маркетинг директор. Следващата година напуска и основава своя собствена фирма за кафе. През 1987 г. двете компании се сливат, като се налага сегашният модел, за който Шулц се вдъхновява от италианските барове за еспресо, които предлагат висококачествени продукти. В момента веригата „Старбъкс” има 60 милиона посетители седмично.

Фото: en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …