Начало / България / Утре зрителите на БНТ ще разберат кои са любимите 10 книги на малки и големи

Утре зрителите на БНТ ще разберат кои са любимите 10 книги на малки и големи

„Малкото голямо четене” е към своя апогей

За всички почитатели на „Малкото голямо четене“ очакването за обявяването на любимата детска книга на България става все по-напрегнато. В предаването на 1 май, от 18:00ч. до 19:45ч. ще бъдат оповестени 10-те любими книги на малки и големи. Всяка една от тях ще бъде представена по интересен начин чрез филми на млади български режисьори. В тях ще участват по двама застъпници – възрастен и дете. Филмите ще се излъчват от 30 май до 10 юни, от понеделник до петък на мястото на „Лека нощ деца”.

В предаването на 1-ви май ще гостуват сценаристите на „Малкото голямо четене” Ида Даниел, Богдан Русев, Тодор Пеев, както и композиторът на музиката на предаването Петър Дундаков и главният сценарист на „Голямото четене” Димитър Стоянович. Към тях със своите коментари ще се присъединят и още много други интересни гости. Сред тях са писателката Юлия Спиридонова, астрономът и редактор на детското списание „ТBOX” Чавдар Дюлгеров, литературния критик Лора Шумкова, кинокритика, журналист и преводач Калина Гарелова, писателят Васил Георгиев, музикантът Михаил Йосифов, както и писателката Весела Фламбурари.

Заедно с водещите Гергана Плетньова и Васил Дуев, в защита на всяка една от книгите в ТОП 10, ще се включат и децата от рекламните клипове на „Малкото голямо четене” .

Гласуването за избор на любимата детска книга на България на страницата на „Малкото голямо четене” malkotochetene.bnt.bg ще продължи до 19 юни. Тогава ще стане ясна любимата детска книга на малки и големи.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Писател представя света на психоактивните растения

Майкъл Полан полага важни въпроси за дрогите This Is Your Mind On Plants, както се …