Начало / България / Утре зрителите на БНТ ще разберат кои са любимите 10 книги на малки и големи

Утре зрителите на БНТ ще разберат кои са любимите 10 книги на малки и големи

„Малкото голямо четене” е към своя апогей

За всички почитатели на „Малкото голямо четене“ очакването за обявяването на любимата детска книга на България става все по-напрегнато. В предаването на 1 май, от 18:00ч. до 19:45ч. ще бъдат оповестени 10-те любими книги на малки и големи. Всяка една от тях ще бъде представена по интересен начин чрез филми на млади български режисьори. В тях ще участват по двама застъпници – възрастен и дете. Филмите ще се излъчват от 30 май до 10 юни, от понеделник до петък на мястото на „Лека нощ деца”.

В предаването на 1-ви май ще гостуват сценаристите на „Малкото голямо четене” Ида Даниел, Богдан Русев, Тодор Пеев, както и композиторът на музиката на предаването Петър Дундаков и главният сценарист на „Голямото четене” Димитър Стоянович. Към тях със своите коментари ще се присъединят и още много други интересни гости. Сред тях са писателката Юлия Спиридонова, астрономът и редактор на детското списание „ТBOX” Чавдар Дюлгеров, литературния критик Лора Шумкова, кинокритика, журналист и преводач Калина Гарелова, писателят Васил Георгиев, музикантът Михаил Йосифов, както и писателката Весела Фламбурари.

Заедно с водещите Гергана Плетньова и Васил Дуев, в защита на всяка една от книгите в ТОП 10, ще се включат и децата от рекламните клипове на „Малкото голямо четене” .

Гласуването за избор на любимата детска книга на България на страницата на „Малкото голямо четене” malkotochetene.bnt.bg ще продължи до 19 юни. Тогава ще стане ясна любимата детска книга на малки и големи.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …