Начало / България / Утре зрителите на БНТ ще разберат кои са любимите 10 книги на малки и големи

Утре зрителите на БНТ ще разберат кои са любимите 10 книги на малки и големи

„Малкото голямо четене” е към своя апогей

За всички почитатели на „Малкото голямо четене“ очакването за обявяването на любимата детска книга на България става все по-напрегнато. В предаването на 1 май, от 18:00ч. до 19:45ч. ще бъдат оповестени 10-те любими книги на малки и големи. Всяка една от тях ще бъде представена по интересен начин чрез филми на млади български режисьори. В тях ще участват по двама застъпници – възрастен и дете. Филмите ще се излъчват от 30 май до 10 юни, от понеделник до петък на мястото на „Лека нощ деца”.

В предаването на 1-ви май ще гостуват сценаристите на „Малкото голямо четене” Ида Даниел, Богдан Русев, Тодор Пеев, както и композиторът на музиката на предаването Петър Дундаков и главният сценарист на „Голямото четене” Димитър Стоянович. Към тях със своите коментари ще се присъединят и още много други интересни гости. Сред тях са писателката Юлия Спиридонова, астрономът и редактор на детското списание „ТBOX” Чавдар Дюлгеров, литературния критик Лора Шумкова, кинокритика, журналист и преводач Калина Гарелова, писателят Васил Георгиев, музикантът Михаил Йосифов, както и писателката Весела Фламбурари.

Заедно с водещите Гергана Плетньова и Васил Дуев, в защита на всяка една от книгите в ТОП 10, ще се включат и децата от рекламните клипове на „Малкото голямо четене” .

Гласуването за избор на любимата детска книга на България на страницата на „Малкото голямо четене” malkotochetene.bnt.bg ще продължи до 19 юни. Тогава ще стане ясна любимата детска книга на малки и големи.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

172165506_1462158197456938_4623569405_n

Обидно малко книги се превеждат на английски

Американците четат рядко преводна литература Англосаксонският книжен пазар е огромен – и това е факт, …