Начало / Свят / Супермен не желае да бъде инструмент на американската политика

Супермен не желае да бъде инструмент на американската политика

Героят заплашва да смени гражданството си

След толкова години, през които твърдеше, че защитава „истината, справедливостта и американския начин”, Супермен заплашва да смени американското си гражданство. В последното издание на комикса за екшънгероя, излязло на пазара в сряда (27 април), Човекът от стомана се обявява срещу антииранската политика на правителството на САЩ.

След като Америка обявява война на Иран, Супермен казва, че ще промени своето гражданство пред ООН. „Уморих се моите действия да бъдат смятани за инструмент на американската политика”, са неговите думи.

Въпреки че Супермен така и не сменя гражданството си в новата серия, тези негови думи предизвикват бурни негативни реакции. Например известният журналист и блогър Джонатан Ласт поставя под съмнение неговите вярвания. „Харесва ли британската намеса или швейцарския неутралитет? Ако Супермен не вярва в Америка, то той не вярва в нищо!”, коментира Ласт.

Догодина Супермен ще навърши 80 години. Той е измислен през 1932 г. от американския писател Джери Сийгъл, а визията на супергероя е на канадския художник Джо Шустър.

Популярността на Супермен започва през 1938 г., когато излиза първият комикс. До днес името и визията на героя са една от емблематичните културни икони на САЩ.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

brian-johnson-ac-dc-tour

Брайън Джонсън от AC/DC издава автобиографията си

73-годишният музикант е в добра форма The Lives of Brian, както се казва книгата, е …