Начало / България / Елица Стоянова и Ина Герджикова отличени с „Хермес“

Елица Стоянова и Ина Герджикова отличени с „Хермес“

68 кандидатури за националния литературен конкурс

Елица Стоянова с „Предсказана” и Ина Герджикова с „Плажният дневник на една кифла” са победителите от националния литературен конкурс „Хермес”, който се провежда за пети път. Наградата се дава за първа излязла книга.

За участие в конкурса са получени ръкописите на общо 68 кандидати: 37 в категория проза, 31 – в поезия. Журито, съставено от известни български писатели, се е спряло на шест номинирани ръкописа: три в категория проза и три – в поезия:
Номинации в категория поезия: „И всички въпроси“ – Яна Копчева, „Предсказана“ – Елица Стоянова, и „Слънце! (което обръща)” – Никола Петров.
Номинации в категория проза: „Плажният дневник на една кифла“ – Ина Герджикова, „Свободните“ – Димитрина Събчева, и „Следобедни истории, или 13 истории за любовта“ – Галина Налбантова.
………………………………………….
Елица Стоянова е родена през 1982 г. в гр. Плевен. Завършва специалност социални дейности във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Последните пет години прекарва в Пловдив, където работи в проектантска фирма. Достига трето място в конкурса „Любовта…“ в гр. Враца, има публикувани стихотворения в антология за българска женска любовна лирика. Харесва поезията на Петя Дубарова, Станка Пенчева, Маргарита Петкова, Евтим Евтимов и Борис Христов.

Ина Герджикова пише от 15-годишна, нейни есета са публикувани в литературните сайтове „Словото“ и „Буквите“. Завършила е Първа английска гимназия- София, след което следва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и реклама в НБУ. От 2009 г. насам е автор в списание Cosmopolitan, а в блога си „Кутия за моливи, копчета и мисли“ публикува авторски неща. Най-голямото й вдъхновение са книгите на Милорад Павич.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nac

Рене Карабаш: Всички търсим своята божествена половина

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е книга, създадена по всички правила на епистоларния …