Начало / България / Излиза „Войните на Цезар” – номер 5 в серията за бойната история на света

Излиза „Войните на Цезар” – номер 5 в серията за бойната история на света

Поредицата „История на войните” на изд. „Милениум” нараства с още едно любопитно издание – „Войните на Цезар”. В нея Георги Марков разказва за бойните триумфи на най-известния римски пълководец срещу галите и германските племена.

Походът на Гай Юлий към най-високите нива на властта в Рим продължава с гражданска война срещу Гней Помпей, която Цезар печели съкрушително. След това той се намесва в спора за престола в Египет между Птолемей XIII и 21-годишната му сестра Клеопатра – история, която вдъхновява и до днес писатели, музиканти и режисьори. От интимната връзка с младата принцеса се ражда сина им Птолемей XV Цезарион, а тя се превръща в най-легендарната царица в историята на африканската държава. Военният му поход продължава към Понтийското царство в Мала Азия. Кампанията срещу Фарназ II е светкавична и завършва с легендарното послание Veni, vidi, vici – „Дойдох, видях, победих”.

„Парадоксално или не Цезар не намира смъртта си на бойното поле в Сирия, Египет или Партия – а в сградата на Сената. В самото сърце на Републиката, за която е направил толкова много и която подкопава със стихийните си успехи. Ала кинжалът на Марк Брут не може да спре колелото на събитията, което Цезар е завъртял. Рим най-сетне е готов да се превърне в това, което легионите му са създали – империя”, пише в книгата си Георги Марков.

„Войните на Цезар” е петата книга в поредицата на издателство „Милениум” „История на войните”. Досега в нея влязоха „Походът на Александър” и „Гръко-персийските войни” от Георги Марков, „Наполеон – възход и погром” от Юлиян Недев и „Тридесетгодишната война” от Александър Стоянов. Авторите са от прочутия клуб „Военна история”, който има хиляди почитатели сред интересуващите се от световните конфликти.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …