Начало / България / Tийн бестселърът „Всеки ден” на Дейвид Левитан се появи на български

Tийн бестселърът „Всеки ден” на Дейвид Левитан се появи на български

Нов роман от Дейвид Левитан предлага на българските читатели издателство „Егмонт”. „Всеки ден“ излиза едновременно в хартиен и електронен формат. Книгата е номинирана за най-различни престижни литературни награди и бестселър на New York Times. Авторът й има зад гърба си няколко популярни и успешни романа, сред които познатите у нас „Уил Грейсън, Уил Грейсън”, написана в съавторство с Джон Грийн, и „Здраво прегърни ме“.

Левитан е популярен американски автор на книги за тийнейджъри. Сред най-известните му романи се нареждат Nick and Norah’s Infinite Playlist, публикуван през 2006 г. и адаптиран за големия екран през 2008 г.

 „Всеки ден различно тяло. Всеки ден различен живот. Всеки ден влюбено в същото момиче. Никога няма предупреждение къде ще бъде, кого ще бъде. А е свикнало с това, дори е изградило правила, според които да живее: Никога не се привързвай прекалено много. Избягвай да бъдеш забелязвано. Не се бъркай.

Всичко е наред до сутринта, когато А се буди в тялото на Джъстин и среща неговата приятелка, Рианън. От този момент нататък правилата, според които А е живяло досега, не важат. Защото най-накрая А намира някого, с когото иска да бъде. Всеки ден“, се казва в анотацията на „Всеки ден“.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …