Начало / Свят / „Penguin” издава автобиографията на Мориси от „The Smiths”

„Penguin” издава автобиографията на Мориси от „The Smiths”

Книгата ще излезе в серията „Класики”


Издателство „Penguin” е в най-добра позиция в борбата кой да издава автобиографията на вокала на група „The Smiths” Мориси, предаде „Индипендънт”. Историята на рок-бандата ще бъде разказана от фронтмена и китариста Джони Мар. Тяхното кратко, но брилянтно сътрудничество пожъна завиден успех през 80-те години.

Издателите са готови да направят мултимилионно предложение за книгата за групата от Манчестър. Мориси казва, че е завършил 600 страничната книга. „Иска ми се да бъде публикувана от „Penguin”, но само ако я включат в серията си „класики”, коментира той. „Когато погледнем какво се търси и какво се продава, не виждам защо да не се вписва. Искам книгата да се нареди до тези на Ганди, Джон Стюърт Мил и Малкълм Екс”.

Говорител на издателството е на мнение, че желанието на певеца може да бъде изпълнено. „Има някаква връзка между това как ние избираме нещо за „класика” и какво представлява автобиографията. Тя е направена по уникален начин. Ще дискутираме въпроса”.

Приложението „класики” на „Penguin” стартира през 1946 година. Интересни заглавия са „Автобиография” на Ганди, „Писмата на Ван Гог”, „Философията на Анди Уорхол” и „Childhood, Boyhood, Youth” на Лев Толстой.

„The Smiths” е рок-алтернатив банда, създадена в Манчестър през 1982 година. Изпълнителите са заедно само 5 години, през които издават четири студийни албума. От тогава музикантите са отхвърлили няколко предложения да се съберат. Въпреки краткото си сътрудничество, „The Smiths” са първата група, която прави жанра рок-алтернатив популярен.

Фото:en.wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …