Начало / Свят / Е-книгите ще са дават и в библиотеките

Е-книгите ще са дават и в библиотеките

„Амазон” не уточнява обаче откога

Електронни книги ще могат да бъдат вземани назаем и четени с електронния четец на „Амазон Киндъл”, предаде „Лос Анжелис Таймс”. Услугата е приета много радушно, но все още няма нищо конкретно. Не е ясно от кога точно ще може да се вземат електронни книги назаем. Според прессъобщение на компанията, „по-късно тази година”.

Друго, което също не е уточнено, е колко време ще е лимита за използване на книга след нейното излизане и колко пъти дадена книга ще може да се заема. Тези въпроси са важни, когато става въпрос за библиотеки и електронни книги.

Може изявлението на „Амазон” да куца от към детайли, но вече се полагат грижи за неговия маркетингов успех. Компанията е в партньорство с „OverDrive” – главен доставчик на електронни книги и нови технологии за библиотеките. Фирмата от Сиатъл работи отново с „Lendle” – компания която помага на притежателите на „Киндъл” да си разменят книги.

Всички тези нововъведения звучат прекрасно, но все още има един проблем, пише, американското издание. Трябва да притежаваш електронния четец „Киндъл”. Поне докато в библиотеките не започне да се предлага и заем на четци.

Прочетете още

хеликон-2-1024x681

„Хеликон Стамболийски” се прероди на „Съборна”

Екипът на „Хеликон Стамболийски“ Казано е: Единственото вечно нещо е промяната. Харесва ли ни или …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.