Начало / България / Димо Райков забравя Париж в заглавие

Димо Райков забравя Париж в заглавие

Стойо Вартоломеев: „Кестени от Париж” е книга за всички българи

„Ако даде още една книга за Париж, да си търси нов издател”, отсече издателят Стойо Вартоломеев при откриването на премиерата на „Кестени от Париж”. Романът на емигранта Димо Райков беше представен в столичната книжарница „Хеликон-България”. Райков има още три книги, в които Париж е в заглавието им.

Собственикът на „Хермес”, който е бивш литературен критик, представи книгата, като подчерта, че „Кестени от Париж” е изцяло художествена творба. „Тъжна, тъжна… лирична книга. Бях много подтиснат на моменти. Книгата е за малкия човек в големия град, който намира път към мечтата. За малкия човек и неговата голяма съдба. Това е книга обаче по-скоро за България, за българите въобще, където и да се намират те”, каза Стойо Вартоломеев.

Димо Райков беше дошъл специално за премиерата на книгата си от Париж. Той благодари на отбраната публика, в която преобладаваха все литературни хора. Новината, че новата книга на Райков е на бюрото на редакторите на „Хермес” и в името й не фигурира столицата на Франция.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

118774598_5002640429762080_4006790840618526013_n

Петима руски автори за почитателите на Елена Феранте

Книгите им ще ви харесат, ако обичате стила на загадъчната италианка Ако неаполитанската тетралогия на …