Начало / България / Димо Райков забравя Париж в заглавие

Димо Райков забравя Париж в заглавие

Стойо Вартоломеев: „Кестени от Париж” е книга за всички българи

„Ако даде още една книга за Париж, да си търси нов издател”, отсече издателят Стойо Вартоломеев при откриването на премиерата на „Кестени от Париж”. Романът на емигранта Димо Райков беше представен в столичната книжарница „Хеликон-България”. Райков има още три книги, в които Париж е в заглавието им.

Собственикът на „Хермес”, който е бивш литературен критик, представи книгата, като подчерта, че „Кестени от Париж” е изцяло художествена творба. „Тъжна, тъжна… лирична книга. Бях много подтиснат на моменти. Книгата е за малкия човек в големия град, който намира път към мечтата. За малкия човек и неговата голяма съдба. Това е книга обаче по-скоро за България, за българите въобще, където и да се намират те”, каза Стойо Вартоломеев.

Димо Райков беше дошъл специално за премиерата на книгата си от Париж. Той благодари на отбраната публика, в която преобладаваха все литературни хора. Новината, че новата книга на Райков е на бюрото на редакторите на „Хермес” и в името й не фигурира столицата на Франция.

Прочетете още

images

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (14 януари – 20 януари)

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Представяме ви Топ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *