Начало / България / Неприличен роман с бронзовия Пегас на „Южна пролет”

Неприличен роман с бронзовия Пегас на „Южна пролет”

Журито отличи дебюта на Ивайло Борисов

Ивайло Борисов спечели наградата за българска проза на тазгодишния, тридесет и девети конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково. Журито, с председател Боян Биолчев, избра най-талантливите дебютиращи автори в областта на поезията, прозата и киносценариите. Ивайло Борисов получи приза бронзов Пегас за книгата си „Неприличен роман 01“.

„01“ е книга за младия човек с големи амбиции и стремежи, роден в неподходящо време и на неподходящо място. Книгата е плод на реалността без розови очила, подигравка и на места безжалостна гавра с българската реалност – късния соц и ранния див капитализъм, българските порядки и криворазбраната „българщина“.*

Ивайло Борисов е роден през 1976. Завършва ЕСПУ и икономически техникум. Опитва няколко висши учебни заведения и напуска всичките по собствена воля скоро след приемането си, защото предпочита да експериментира и практикува, отколкото да добива сухи, и в голямата си част, ненужни знания. Първата му сфера на дейност е графичен дизайн, 3D анимация и видео обработка. Когато интернет започва все повече да навлиза, загърбва това и става уеб дизайнер – нещо, което практикува и до днес, с тази разлика, че сега го прави за удоволствие.

Борисов притежава няколко блога и собствено онлайн лайфстайл издание. Пише под различна форма от дете, като първите му публични прояви са през 2000-та, а първата си книга издава 10 години по-късно. В момента готви не само продължението й, но и две отделни други книги, а когато ги издаде ще има ръкописи за още две, понеже му е много лесно да пише.
Не харесва класическа литература, тъй като тя го натоварва, а парадигмата му на живот включва именно схващането, че той (животът) трябва да е лесен и забавен. По тази причина не вярва и в усилния труд.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …