Начало / Свят / Експулсираният от Русия британски журналист продаде мемоарите си

Експулсираният от Русия британски журналист продаде мемоарите си

Люк Хардинг разказва за методите на работа на тайните служби

Издателството на „Гардиън” е купило авторските права на бъдещата книга на журналиста Люк Хардинг директно от него, съобщи сайтът thebookseller.com. Името на Хардинг нашумя през февруари тази година, когато бе експулсиран от Русия, след като използва публикувани от Уикилийкс американски поверителни телеграми. По този начин той стана първият западен журналист изгонен от страната след края на Студената война.

Люк Хардинг разказва за методи на работа на руските тайни служби: как е бил заплашван от тях, за честите им нахлувания в дома му, за тактиката им на водена на психологическа война срещу семейството му и лично срещу него.

„Хардинг ни дава един удивителен портрет на Русия, който се чете като шпионски трилър. Мемоарите и репортажите са събрани така умело, че ние да си дадем ясна представа затова какво става там днес”, споделят издателите от „Гардиън”.

Хардинг е спечелил няколко награди за журналистика, бил е кореспондент в Делхи, Берлин и Москва. Той е отразявал за „Гардиън“ няколко конфликта, включително в Ирак и Афганистан.

Фото: editorsweblog.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

221506_b

Книга със скоростта на Ферари

Историята на създателя на легендарния автомобил Брок Йейтс ни поднася биография на известния автомобилист и …