На фокус
Начало / Свят / Джеймс Елрой продава холивудското си имение

Джеймс Елрой продава холивудското си имение

Джеймс Елрой продава имението си близо до „Холивуд“, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. То е на цена малко под 1,4 милиона долара. Елрой купи имота преди почти 3 години за 1,2 милиона долара, но продължава да живее в Канзас, където се премести през 90-те години на миналия век. Къщата е на два етажа, като архитектурата е в испански стил. Резиденцията има 3 спални, 2 бани и е обзаведена в духа на творчеството на американския автор. Имението е в близост до студиата „CBS Studio Center“ и „Universal “.

Елрой е роден през 1948 г. Пише черни романи, като често е сравняван с Реймънд Чандлър. Най-известното му заглавие е „Поверително от Ел Ей“, адаптирано на големия екран с участието на Ръсел Кроу, Кевин Спейси, Гай Пиърс и Ким Бейсингър. Книгата е превеждана на български език. Други негови романи, издавани у нас, са „Черната Далия“, „Бял Джаз“, „Кървава луна“ и др.

През 1958 г. е убита майка му. Елрой сам се опитва да разплете случая, без успех. Като тийнейджър взима наркотици, прекарва известно време и в затвора.

Свързани заглавия
Джеймс Елрой пише през нощта
Джеймс Франко ще адаптира „Американски таблоид” от Джеймс Елрой

Книги от Джеймс Елрой тук