Начало / Свят / Джеймс Елрой продава холивудското си имение

Джеймс Елрой продава холивудското си имение

Джеймс Елрой продава имението си близо до „Холивуд“, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. То е на цена малко под 1,4 милиона долара. Елрой купи имота преди почти 3 години за 1,2 милиона долара, но продължава да живее в Канзас, където се премести през 90-те години на миналия век. Къщата е на два етажа, като архитектурата е в испански стил. Резиденцията има 3 спални, 2 бани и е обзаведена в духа на творчеството на американския автор. Имението е в близост до студиата „CBS Studio Center“ и „Universal “.

Елрой е роден през 1948 г. Пише черни романи, като често е сравняван с Реймънд Чандлър. Най-известното му заглавие е „Поверително от Ел Ей“, адаптирано на големия екран с участието на Ръсел Кроу, Кевин Спейси, Гай Пиърс и Ким Бейсингър. Книгата е превеждана на български език. Други негови романи, издавани у нас, са „Черната Далия“, „Бял Джаз“, „Кървава луна“ и др.

През 1958 г. е убита майка му. Елрой сам се опитва да разплете случая, без успех. Като тийнейджър взима наркотици, прекарва известно време и в затвора.

Свързани заглавия
Джеймс Елрой пише през нощта
Джеймс Франко ще адаптира „Американски таблоид” от Джеймс Елрой

Книги от Джеймс Елрой тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!