Начало / България / „Летни деца“ от Ния Цанева с премиера в Русе

„Летни деца“ от Ния Цанева с премиера в Русе

Сборникът разкази „Летни деца“ от Ния Цанева ще бъде представен в Русе. Премиерата ще се състои на 29 юни от 18,30 ч в книжарница „Хеликон“ в крайдунавския град.

„Първият въпрос, който се мярна, когато зачетох ръкописа на Ния преди година (мярна се, не го задържах, но той се върна, остана), беше: а не сме ли попаднали на едно от Онези деца? Попрочитала съм по нещо за тях в занимателно-мистичните страници на умерено жълтата преса – наричат ги деца индиго, кристални, звездни… Ненужно ги наричат. Познавам някои. Единственото общо помежду им е, че всяко едно е различно.

Различна е Ния. Разказите й. Направо си е чудо: в епицентъра на вихър от свръхусети, архетипни свързаности, въображение, създаващо светове – стои едно крехко момиче.

Оказа се не крехко. През въпросната година, докато ходи на училище, печели конкурси и препрочита/дооглежда разказите си, преди да станат книга. Тя приема с разбиране „възрастни“ мнения и поуки, например за по-„реални“ развития, но остава вярна на своята си интуиция, на собственото си – как да го определя, може би – предзнание?“, казва за сборника Екатерина Йосифова.

Ния Цанева е родена през 1996 г. в г Русе. Възпитаник е на английската гимназия „Гео Милев“. Пише от дете, като е печелила редица награди в национални конкурси. Към днешна дата е най-младият член на Съюза на свободните писатели в Русе. Сборникът с разкази „Летни деца“ е дебютната й книга.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

403706160_721536976687762_289316711754404712_n

Дом, пълен с красиви класики, е благословия

Избираме няколко за топла и романтична Коледа Библиотеката вкъщи се пълни неусетно, изведнъж започваме да …