Начало / Свят / Текст от „Одисей” на Джеймс Джойс в песен на Кейт Буш

Текст от „Одисей” на Джеймс Джойс в песен на Кейт Буш

Български фолклорни мотиви отново ще звучат в новия й албум

След шестгодишна тишина английската певица и композиторка Кейт Буш се завръща с компилацията Director’s Cut, съобщава официалният й сайт. Любопитното обаче е, че в предстоящия й албум тя ще включи стари песни с нови вокали, а един от текстовете е заимстван от легендарната творба на Джеймс Джойс „Одисей”, допълва „Гардиън”.

„От известно време чувствах, че трябва да преразгледам някои парчета от The Sensual World (1989) и The Red Shoes (1993), както и че те могат да се възродят за нов живот „. Първоначално, когато написах песента Sensual World, бях използвала текст от края на „Одисей“. Когато посках разрешение да взема нещо от „Одисей”, ми беше отказано и бях много разочарована. След това сама си написах текстовете към песните, въпреки че усещах, че първоначалната идея беше по-интересна. Е, аз не съм Джеймс Джойс! Когато започнах отново работа по този проект, пак помолих за разрешение и ми казаха „да“. Радвам се, че имам възможност да реализирам оригиналната си концепция. Сега тези песни имат изцяло нов смислов слой. Мисля за този проект като за напълно нов албум”, споделя Буш.

Кейт Буш още в първия сингъл от диска отново експериментира с българската фолклорна музика. Трио „Българка“ участваха в записите на двата албума, които тя сега преработва.
Director’s Cut ще бъде издаден на 16 май и е първото ново заглавие в дискографията й от 2005-а насам.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225956_b

„Сицилианецът“ ни показва какво се случва с криминалната проза, когато тя е в ръцете на майстор, който не следва чужди правила, а създава свои

Годината е 1950-а. Събитията в шедьовъра „Кръстникът“ се преплитат с тези в неговия събрат „Сицилианецът“ …