Начало / България / Циничния Елф се направи на мим на премиерата на дебютната си книга

Циничния Елф се направи на мим на премиерата на дебютната си книга

Весела Люцканова: „Не знам защо това младо момче се крие зад цинизма“

Десетки блогъри, интернет маниаци и просто приятели се събраха, за да отбележат първото произведение на своя колега Циничният Елф, или Марти, на хартиен носител. Оказа се, че запалените по компютрите все пак обичат и книгите в най-традиционния им вариант и „Предпази ме от това, което съм!“ бе изкупена в книжарница „Хеликон-Витоша” за минути.

С представянето на книгата се зае издателят – Весела Люцканова. „Не знам защо това младо момче се крие зад цинизма. Всъщност Марти е един романтик, романтизмът извира от всяка страница. Това не е роман, не е произведение, в което има сюжет. Но има много запомнящи се образи, емоции, оставя усещания“, коментира Люцканова. „Надяваме се това да е само първата му творба, чакаме следващите“, каза пък рецензентът Благой Иванов.

Марти Ангелов бе подготвил истинско шоу за всички, които се събраха да го почетат и превърна книжарницата в театрална сцена. Шокът за всички бе още при появата му – черна дълга перука покриваше иначе русолявите му коси, а целият бе нашарен с белези от червило от дамски целувки. В този вид авторът се преобрази в мим и искрено разсмя феновете си. Циничният Елф продължи в драматургичен дух с благодарности ала Оскари и кратък разказ за историята на книгата си.

Фото: Авторът

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …