Начало / България / Филип Трифонов дописа „Съкровищата на пътешественика”

Филип Трифонов дописа „Съкровищата на пътешественика”

Актьорът обра овациите на публиката в „Хеликон-България”

Актьорът Филип Трифонов, един от ревностните фенове на прозата на Анди Андрюс, буквално дописа „Съкровищата на пътешественика” – най успешната творба на американския автор. На премиерата (6 април) на смятаната за литературен феномен книга в типичния си шегаджийски стил Фипо прочете разказ, в който продължи пътешествието във времето на главния герой Дейвид Пондър. Той го прехвърли във времето на Стамболов, с което обра овациите на публиката в столичната книжарница „Хеликон-България”.

„Съкровищата на пътешественика” беше представена от литературния критик Йордан Ефтимов, който не скри приятна си изненада от срещата си с романа на Андрюс. „Това е книга за самопомощ. Въпреки че има много заглавия в тази традиция, особено в САЩ, тя е отвъд това. Това е роман с перипетии, сменят се непрекъснато историческите декори. Съжденията са затова как да се справим с живота, когато изпаднем в тежка криза. Аз по принцип чета бавно, но я прочетох бързо. Книгата е ценна и затова, че се движи бързо в историческите епохи и достига до супер максими. Идеята е как да се намери спасението. Това е книга, вписана в традициите на съветите. Анди Андрюс пише сладко-иронично и има страхотно чувство за хумор”, категоричен беше Ефтимов.

Фото: Лира.бг

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2811730_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 септември – 24 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Четвърто крило от Ребека Ярос 3. Тътени. …