Начало / България / Премиерата на “Аферата Батенберг” ще бъде в Гьоте институт

Премиерата на “Аферата Батенберг” ще бъде в Гьоте институт

Аристократът Орошаков раздава автографи в „Хеликон-Витоша” и „Хеликон-Пловдив, Център”

Автентичният аристократ Харалампи Орошаков ще бъде гост на столичната книжарница „Хеликон-Витоша”. На 4 април, понеделник, от 14.30 до 15.30 ч той ще бъде на разположение на своите почитатели – за автографи и уточняващи въпроси. От 18 ч, но в Гьоте институт, ще бъде премиерата на романа му “Аферата Батенберг. Живот и авантюри на Гаврил Орошаков. Руско-европейска история”.

На другия ден – 5 април, вторник, от 16 до 17 ч. Харалампи Орошаков ще се срещне и с пловдивчани в Храма на книгата – „Хеликон-Пловдив, Център”.
„Аферата Батенберг. Живот и авантюри на Гаврил Орошаков. Руско-европейска история” излиза и на български с печата на издателство „Летера”. Преди две години книгата беше издадена на немски език и беше посрещната с одобрение от критиката.

Харалампи Г. Орошаков е роден в България, но живее и работи в Берлин и Тюл сюр Мер, Южна Франция. През 1963 г. бяга в Белград, а след това и в Австрия. Правнук е на държавника Гаврил Орошаков, който е свързан с идването княз Александър Батенберг в Княжество България. Фамилията Орошакови е оставила дълбоки следи в историята на България, Сърбия и Русия.

Фото: artfacts.net

Прочетете още

Один_из_самых_известных_символов_Копенгагена_—_Русалочка

Малката русалка запечатала лика на балерина

Символът на Копенхаген е открит на 23 август 1913 г. Най-тъжната приказка – това е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.