Начало / България / Премиерата на “Аферата Батенберг” ще бъде в Гьоте институт

Премиерата на “Аферата Батенберг” ще бъде в Гьоте институт

Аристократът Орошаков раздава автографи в „Хеликон-Витоша” и „Хеликон-Пловдив, Център”

Автентичният аристократ Харалампи Орошаков ще бъде гост на столичната книжарница „Хеликон-Витоша”. На 4 април, понеделник, от 14.30 до 15.30 ч той ще бъде на разположение на своите почитатели – за автографи и уточняващи въпроси. От 18 ч, но в Гьоте институт, ще бъде премиерата на романа му “Аферата Батенберг. Живот и авантюри на Гаврил Орошаков. Руско-европейска история”.

На другия ден – 5 април, вторник, от 16 до 17 ч. Харалампи Орошаков ще се срещне и с пловдивчани в Храма на книгата – „Хеликон-Пловдив, Център”.
„Аферата Батенберг. Живот и авантюри на Гаврил Орошаков. Руско-европейска история” излиза и на български с печата на издателство „Летера”. Преди две години книгата беше издадена на немски език и беше посрещната с одобрение от критиката.

Харалампи Г. Орошаков е роден в България, но живее и работи в Берлин и Тюл сюр Мер, Южна Франция. През 1963 г. бяга в Белград, а след това и в Австрия. Правнук е на държавника Гаврил Орошаков, който е свързан с идването княз Александър Батенберг в Княжество България. Фамилията Орошакови е оставила дълбоки следи в историята на България, Сърбия и Русия.

Фото: artfacts.net

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …