Начало / България / Скандалната биография на Мик Джагър излиза на български

Скандалната биография на Мик Джагър излиза на български

Скандалната биография на фронтмена на „Ролинг стоунс” Мик Джагър излиза на български през юли, съобщи издателство „Сиела”. „Мик: Дивият живот и бесният гений на Джагър” на американския журналист Кристофър Андерсън беше написана по случай 50-годишнината на „Ролинг стоунс” и описва подробно както музикалната кариера, така и личния живот на рок легендата – от израстването на Джагър в малко английско градче, през неговото приятелство и конкуренция с другите идоли на епохата – Ерик Клептън, Джон Ленън и Пол Маккартни до честванията на 50-годишнината на „Стоунс”. Не са пропуснати, разбира се, и алкохолът, наркотиците, безредиците по концертите и безразборните връзки на Мик с известни жени и мъже като Анджелина Джоли, Джери Хол, Ума Търман, Карла Бруни, Дейвид Бауи и Рудолф Нуреев.

„Мисля че той е като секс вампир”, казва в книгата Наташа Тери – терапевтка, с която Джагър се консултира през 90-те и който също попада в леглото му, както много други жени.

Според нея певецът се зарежда от хората, с които спи.

Кристофър Андерсън не спестява на Мик критиките за неговия твърде труден характер. Вокалистът на „Ролинг стоунс” е като архетип за рок звезда – егоистичен, надменен, разглезен, изключително енергичен, хедонистичен и в същото време гениален, харизматичен и раздаващ се изцяло пред публиката. Джагър е способен за зареже хората, които вече не са му необходими и почти да не говори за тях повече, но той може и да обича истински и да дава много от себе си.

Кристофър Андерсен е написал цели 32 книги, сред които и много бестселъри. Той си сътрудничи с престижни медии като „Ню Йорк таймс”, Life и Vanity Fair и е известен като биографът на звездите и силните на деня. Той има книги за хора като Джаки Кенеди, Барак и Мишел Обама, Майкъл Джаксън  и Обама. Седем от неговите творби влизат в класациите на Readers Digest за най-добрите нехудожествени книги на годината.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …