Начало / Свят / Анджелика Хюстън работи върху мемоарите си

Анджелика Хюстън работи върху мемоарите си

Издателската империя Scribner ще реализира книгата

Американската актриса Анджелика Хюстън (60), носителка на наградата „Оскар”, работи усилено върху мемоарите си. Тя е известна на българската публика с участието си във филмите „Честта на фамилията Прици”, „Семейство Адамс”, „Кланът Тененбаум” и др. Нейните спомени се очакват с голям интерес в САЩ и Обединеното кралство. Публиката е нетърпелива Хюстън да разкаже за бурните си отношения с баща си – филмовия режисьор Джон Хюстън, и с дългогодишния си любовник Джак Никълсън.

„В тази книга искам да погледна назад и да разкажа за събитията, които ме оформиха като личност, за върховете и спадовете в живота ми, да споделя своя опит”, заявява Хюстън.
Връзката й с популярния холивудски актьор Джак Никълсън продължава от 1973 до 1990 г. След раздялата той споделя, че е емоционално унищожен. Анджелика Хюстън е посветена и в тайните на скандално известния режисьор Роман Полански . Била е модел преди да пробие в Холивуд. Имала е връзка и с актьора Райън O’Нийл. Последният й съпруг е художникът Робърт Греъм, починал преди 3 години.

Книгата засега няма заглавие, но е сигурно, че ще излезе през 2013 г. За пазара в САЩ тя ще излезе с издателския щемпел на Scribner, а в Обединеното кралство от името на Simon & Schuster publishing. Мемоарите и биографиите са един от най-търсените жанрове в Западна Европа и в САЩ.

Фото: thegloss.com

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …