Начало / Свят / Бащата на Windows написа най-тежката готварска книга

Бащата на Windows написа най-тежката готварска книга

Нейтън Мирволд продължава да учудва света

Милиардерът Нейтън Мирволд, бивш шеф в „Майкрософт”, е на път отново да стане рекордьор – до дни на книжния пазар в САЩ ще се появи неговата готварска книга. С теглото си от 22 килограма тя става най-тежката готварска книга в света, пише английският „Индипендънт”. 1500 рецепти са включени в нея, разделени в шест тома. Цената по предварителни данни ще бъде около 400 лири. Уникалната книга на Нейтън Мирволд ще се появи в Европа през април, засега само в книжарниците в Обединеното кралство. Експертите коментират, че това е новата библия на готварското изкуство като отбелязват, че тя е по-голяма от класическата Библия. Авторът обаче смята, че е бил принуден да редуцира изданието.

В създаването на оригиналния труд са били привлечени 72-ма елитни готвачи, а много от рецептите са разработени в лабораторията на Мирволд в Сиатъл. Идеята за книгата се зародила през 2004 г., когато милиардерът изучавал методите на бавното готвене във вакуумни торби. „Целта ми беше да съчетая моите страсти – науката и готвенето”, споделя авторът. В книгата са включени и много иновации като печене на неаполитанска пица, но без да се инвестира в тухлена пещ. Той съветва още, че скъпите уреди са чиста загуба на пари.

Нейтън Мирволд сам финансира изданието си. Той е един от най-големите умове в съвременния свят. През 1999 г. напуска „Майкрософт“ като шеф на технологичния отдел, за да се отдаде на любимото си хоби готвенето.Той е известен и като бащата на Windows, както и с разработките си за спиране на глобалното затопляне. Авторитетното американско списание ForeignPolicy постави Мирволд в списъка на най-големите мислители в света за 2010 г.
……………………….
Фото: www.edge.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2021-03-01_04-39-19_071

Мартенички от книги

Закичваме се с хубави четива – и посрещаме пролетта Насред всичкото изобилие от мартеници решихме …