Начало / Свят / Саша Барон Коен като Саддам Хюсеин

Саша Барон Коен като Саддам Хюсеин

Комикът влиза в ролята на диктатора в негов роман

Популярният британски комик Саша Барон Коен ще играе Саддам Хюсеин. Той ще влезе в ролята на иракския диктатор в холивудската продукция „Диктаторът”. Лентата ще сe снима по романа „Забиба и краля”. Във филма образът на Саддам е положителен – той се влюбва в момиче от народа, което не се слави с красотата си. „Парамаунт” отново e продуцент, както и в предишни филми, в които Коен влезе в ролята на неортодоксалните измислени герои Борат и Бруно.
Книгата „Забиба и краля” беше публикувана през 2000 г., като авторът остана анонимен. Но в Ирак е прието, че именно Саддам стои зад нея като автор. Дълго време ЦРУ настояваше, че романът е писан от група писатели, които са били в сянката на диктатора и са работели под неговите инструкции.
Книгата разказва любовна история между средновековен монарх и бедна, но духовита селянка, която се казва Забиба. Тя имала нещастен живот с нейния груб мъж – насилник. Според Забиба изнасилването е най-сериозното престъпление – независимо дали мъж насилва жена или армии нападат местни жители. В романа героинята е убита на 17 януари, датата на първата бомбардировка на САЩ над Багдад през 1991 г.
Снимките започват тази година и лентата ще е готова на 12 май 2012 г. Книгата е била адаптира в миналото в мюзикъл и 20-сериен тв филм.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …