Начало / Свят / Писма до приятел разкриват истинския Селинджър

Писма до приятел разкриват истинския Селинджър

Великият писател обичал тениса


Селинджър – авторът на „Спасителят в ръжта”, който защитаваше ревностно личния си живот, е живял с грижите и интересите на обикновените хора. Писателят е запълвал времето си с градинарство, възхищавал се е на тримата тенори (Карерас, Доминго и Павароти), и е бил страстен поклонник на британския тенисист Тим Хенман. Това става ясно, след като кореспонденция на Селинджър с Доналд Хертъдж , негов дългогодишен приятел, видя „бял свят”, съобщават всички световни агенции. Разсекретени са 50 писма и 4 картички. От тях става ясно, че писателят е бил общителен човек, който пътувал с автобус до Ниагарския водопад, обичал заведенията за бързо хранене и хамбургерите.Тийнейджърите Селинджър и Хертъдж се срещат за първи път през 1938 г. във Виена, където са изпратени от техните родители да учат немски.
Крис Бъгсби, професор по американски изследвания в Университета на Източна Англия, е категоричен: „Тези писма показват съвсем различен човек. Това е човек, който пътува с автобус до Ниагара или до Големия каньон и се радва да общува с хората по пътя. Той посещава художествени галерии, театри и пътува до Лондон, за да гледа Чехов.”
Селинджър става знаменитост през 1951 г., когато е публикуван „Спасителят в ръжта”. Историята на сърдития 16-годишен Холдън Колфийлд е продадена в над 35-милионен тираж и остава класически портрет на младия бунтар.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

184965240_310017720690831_2278008152722929302_n

„13 века България” избра за книга на годината „Времеубежище”

Наградата се връчва за десети път Общо 33 бяха номинираните творби – в краткия списък …