Начало / Свят / Писма до приятел разкриват истинския Селинджър

Писма до приятел разкриват истинския Селинджър

Великият писател обичал тениса


Селинджър – авторът на „Спасителят в ръжта”, който защитаваше ревностно личния си живот, е живял с грижите и интересите на обикновените хора. Писателят е запълвал времето си с градинарство, възхищавал се е на тримата тенори (Карерас, Доминго и Павароти), и е бил страстен поклонник на британския тенисист Тим Хенман. Това става ясно, след като кореспонденция на Селинджър с Доналд Хертъдж , негов дългогодишен приятел, видя „бял свят”, съобщават всички световни агенции. Разсекретени са 50 писма и 4 картички. От тях става ясно, че писателят е бил общителен човек, който пътувал с автобус до Ниагарския водопад, обичал заведенията за бързо хранене и хамбургерите.Тийнейджърите Селинджър и Хертъдж се срещат за първи път през 1938 г. във Виена, където са изпратени от техните родители да учат немски.
Крис Бъгсби, професор по американски изследвания в Университета на Източна Англия, е категоричен: „Тези писма показват съвсем различен човек. Това е човек, който пътува с автобус до Ниагара или до Големия каньон и се радва да общува с хората по пътя. Той посещава художествени галерии, театри и пътува до Лондон, за да гледа Чехов.”
Селинджър става знаменитост през 1951 г., когато е публикуван „Спасителят в ръжта”. Историята на сърдития 16-годишен Холдън Колфийлд е продадена в над 35-милионен тираж и остава класически портрет на младия бунтар.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …