Начало / България / Сиромахов: „Стига с дневниците и нощниците“

Сиромахов: „Стига с дневниците и нощниците“

Сценаристът е доволен, че книгите му се продават добре

„Ало, г-н Цветанов, ние сме в Бургас. Тук всичко се подслушва. Ние сме в книжарница. Тук се събират културни хора“, пошегува се на глас сценаристът от „Шоуто на Слави” Иво Сиромахов по повод на случайно позвъняване в „Хеликон-Бургас”. Той беше гост на бургаските си почитатели за представянето на книгата „BG дневници и нощници. Създателите” . В типичния си шеговит стил Сиромахов помоли премиерата да премине без физическа разправа, защото е сам, а публиката е множество. Той представи сам книгата си, защото неотложни ангажименти попречиха на литературния критик Йордан Ефтимов да пристигне в крайморския град.
Известният сценарист даде да се разбере, че не възнамерява да променя начина си на писане, защото „ако напиша нещо сериозно, то тогава ще се представям за някой друг, който не съм”. Авторът на „Дневниците” коментира и реплика на колега по перо, който казал, че го продават, но не го купуват. „Е, слава Богу, моите и се продават, и се купуват – с доволен тон въздъхна Сиромахов – но не без хората, които работят в „Хеликон-Бургас”, в която книжарница се продават най-много от моите книги.”
Сиромахов официално спира поредицата „Дневници и нощници”.” Стига толкова! Смятам, че е достатъчно”, каза той. – Нямам бъдещи планове. Животът ни предлага толкова много и различни неща, че е несериозно да говоря за бъдещи планове.”
В паметния лист на книжарницата Сиромахов написа: „На прекрасните КОЛЕГИ от книжарница „Хеликон Бургас”. Винаги, когато съм при вас, се чувствам истински щастлив!“
Сценаристът прие покана да бъде ВИП книжар и в „Хеликон-Бургас” в обозримо бъдеще.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …