Начало / България / Политици уважиха „Обединени в омразата“

Политици уважиха „Обединени в омразата“

Димитър Иванов:“Тази книга е уникално предизвикателство към левичарството. Тя е много важно четиво за посткомунистическото общество на България и като цяло изключително важна за осветляването на значението на левичарството в съвременния свят”

След алтерглобалистите (поддръжници на Ноейми Клайн и „Шоковата доктрина” ) нова политическа вълна заля „Хеликон-Витоша”. В четвъртък, 27 януари, в най-голямата книжарница в София среща си дадоха арабисти и противници на радикалното левичарство. Поводът бе представянето на книгата на „Обединени в омразата“ от Джейми Глазов, представена от ИК МаК. Премиерата бе уважено от куп бивши и настоящи политици.
„Това е книга, която представа много много факти, обхващащи всякакви региони – от Съветска Русия до Куба и Никарагуа… Истинска енциклопедия на западното левичарство”, обясни издателят Калин Манолов .

Горещи препоръки за „Обединени в омразата” даде и бившият депутат от СДС Димитър Иванов. „Това е внезапно интелигентна книга, която изследва събития, които са ни познати. Тя задава много въпроси и описва хора, които преди време бяха близки на България, които одобрявахме. Тази книга е уникално предизвикателство към левичарството. Тя е много важно четиво за посткомунистическото общество на България и като цяло изключително важна за осветляването на значението на левичарството в съвременния свят”, каза Иванов.
Социологът и преподавател по политология в НБУ доц. Момчил Баджаков допълни картината като сравни книгата на Глазов с творбите на Ориана Фалачи. „Тази книга допълва Фалачи. Тя доставя интелектуално и политическо задоволство”, каза Баджаков и обобщи идеологическите основи на явлението ляв радикализъм.
В разясняването на ислямския ляв радикализъм се включи и специалистът по арабистика Владимир Чуков .

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

468125_384558438323535_2032765979_o

Истории за 3 март и Освобождението

Книги, в които трепти духът на народа По правило миналото е най-големият учител – колкото …