Начало / България / Необичайна премиера на „Роман с ключ“

Необичайна премиера на „Роман с ключ“

Слайдшоу разкзава живота на Мая Вуковска

Премиерата на „Роман с ключ“ Мая Вуковска се състоя в кафенето на столичната книжарница „Хеликон-Витоша“ на 13 януари, четвъртък. Слайдшоу, разказващо за нейния живот – страсти, предпочитания, закачки – подготвено от нейните приятели, изненада авторка и всички присъстващи.
След предизвикателството на образите, допълнени от находчивите коментари на Иво Тюлеков, премиерата продължи с четене на част от романа. Мая Вуковска в типичния си радикален стил се включи в четенето.
Литературният критик Йордан Ефтимов рамкира в съвременен и исторически план „Роман с ключ“, като направи аналогия със „Сатирикон“ на Петроний. „В този роман всъщност има много романи, които започват, но след това внезапно свършват, защото краят е ясен“, заяви Ефтимов.
Вуковска отговори на въпросите на публиката като подчерта, че герои на романа са нейните най-близки приятели. „Роман с ключ“ й е отнел два месеца – писан в тъмните следобеди при престоя й в Осло. Части от книгата Вуковска е пускала в своя блог и така е следяла реакциите на читателите.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

246728883_1593745517631538_1290808390045525334_n

Декември е време за прегръдка и вълшебна история

Месецът е приказка, която сами пишем Годината си отива, а с това внезапно се присещаме …