Начало / България / Впечатляваща „Данъчна ревизия“ в „Хеликон-България“

Впечатляваща „Данъчна ревизия“ в „Хеликон-България“

Георги Мишев вижда нов талант в лицето на Теодора Колева

„Теодора Колева ни впечатли с умението да се разказва с цялото богатство на нашия език. Историите в нейните разкази са за дребните хора с тяхната любов, с тяхното минало, мечти. Впечатляващо е топлото отношение на автора към героите. За разлика от другите съвременни автори, които непрекъснато натрапват себе си, Теодора Колева се скрива и оставя героите да говорят сами”, заяви Милена Трандева от издателство „Милениум” при откриването на премиерата на книгата „Данъчна ревизия”.
Представянето на сборника с разкази се проведе в столичната книжарница „Хеликон-България” на 12 януари и събра десетки приятели и почитатели на авторката. „Данъчна ревизия” е дебютната книга на Теодора Колева, но в лицето на писателя Георги Мишев има сериозна подкрепа да продължи да пише. Людмила Еленкова, книжар от „Хеликон-България”, прочете рецензия от автора на „Дами канят” и „Матриархат”, в която се дава висока оценка на дебюта на Колева.
„Благодаря на всички, които отделиха част от времето си в студената януарска вечер”, каза развълнувано авторката. – „Чувствах се самотна и някак обидена от живота около нас. Затова и започнах да пиша. Вълнувам се от недооценения човешки труд. Ако разказите ми успеят да докоснат душите на читателите, ще бъда много щастлива”.
Актьорът Васил Банов прочете част от разказа „Данъчна ревизия”, дал име на целия сборник.
………………………….
Снимки: „ЛиРА.БГ”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …