Начало / Свят / Джон Скалзи подписа мултимилионен договор с издателство „Tor Books“

Джон Скалзи подписа мултимилионен договор с издателство „Tor Books“

Писателят Джон Скалзи подписа мултимилионен договор с издателството „Tor Books“, съобщи „Ню Йорк Таймс“. Скалзи ще получи 3,4 милиона долара през следващите 10 години. Той трябва да напише 13 книги в този период – 10 за възрастни и 3 за тийнейджъри. Скалзи пише главно научна фантастика и е известен най-вече с бестселърите си „Войната на старците“ и „Червеноризци“.

Патрик Хейдън, изпълнителен директор на издателството, сподели, че решението е било лесно. Той отбеляза, че макар книгите на Скалзи да не са №1 в бестселър класациите, всеки месец от тях се продават 5-цифрено количество копия. Хейдън допълва, че често се случва един читател да се върне за всички останали книги на автора, след като веднъж е прочел негов роман.

Самият Скалзи възнамерява да използва възможноста, за да се опита да привлече още фенове към научната фантастика.

„Филмите като „2001: Космическа одисея“ и „Междузвездни войни“ са класики, но има още много какво да се желае“, коментира той.

Джон Скалзи е роден през 1969 г. Носител е на награда „Хюго“. На български са преведени романите му „Войната на старците“, „Призрачните бригади“ и „Червеноризци“.

Свързани заглавия
Джон Скалзи: Ако не напишеш нещо, което самият ти харесваш, никой друг няма причина да го харесва

Книги от Джон Скалзи тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!