Начало / Свят / „Либерия Аква Алта“ е една от най-оригиналните книжарници

„Либерия Аква Алта“ е една от най-оригиналните книжарници

Либерия Аква Алта“ е една от най-оригиналните книжарници в света и място, което се превърна в задължителна спирка за туристите, но и за местното население. Тя се намира в близост до площад „Сан Марко“ във Венеция, отбелязва БГНЕС.

Във Венеция веднъж годишно се случва нещо, което местните наричат „висока вода“, след която нестандартното местенце за четене „Либерия Аква Алта“ е наводнено. Това обаче не пречи на работата на книжарницата, защото в този период книгите плуват в своите гондоли, лодки и вани.

В наводнената книжарница могат да се намерят нови и употребявани книги, но не това я прави специална. В нея се влиза директно от един от основните венециански канали и пред нея има маса с пейка, на която посетителите могат да си починат и да прегледат книги, които ги интересуват.

Интериорът на книжарницата е създаден, за да забавлява посетителите – редове и купища книги, подредени в лодки, гондоли, вани, щайги … т.е. по всички предмети, които могат да плават.

Световният пътешественик и полиглот Луиджи Фриц отваря книжарницата преди около десет години, по време на които мястото се утвърждава като една от най-интересните забележителности на Венеция.

Фото: Фейсбук страницата на „Acqua Alta“ 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …

Един коментар

  1. Скоро и в България, след тези дъждове!