С отрупани с печива маси посрещна своите гости, приятели и читатели авторката на книгата „Аромати от сърцето на дома: 80 рецепти с пълнозърнесто брашно“ Йоана Петрова на премиерата на луксозното издание в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“. Тя представи десетина от описаните в труда й солени и сладки кулинарни изкушения.
„Пекохме ги тази сутрин. Но бяхме трима и се справихме бързо, до ранния следобед“, сподели блогърката.
За своите почитатели тя разказа отново как се е родила идеята да напише собствена книга и даде точни и ясни напътствия как тя може да бъде най-лесно и практично използвана във всяка кухня. Йоана Петрова си призна, че в книгата има рецепти, които са й се получили от първия път, но и такива, които е пробвала стотици, докато получи желания резултат.
„Най-трудно ми беше да направя многолистно тесто от пълнозърнесто брашно и се наложи да пробвам много пъти“, каза тя.
Накрая емоциите я завладяха и тя със сълзи от вълнение на очи благодари на издателство „Гурме“, колеги и близки за издаването на „Аромати от сърцето на дома: 80 рецепти с пълнозърнесто брашно“.
Свързани заглавия
„Аромати от сърцето на дома“ от Йоана Петрова (анотация и видео)
Йоана Петрова: Рецептите в „Аромати от сърцето на дома“ не са публикувани досега
„Аромати от сърцето на дома“ тук