Начало / Свят / Дейвид Балдачи с награда от Панаира на книгата в Шарджа

Дейвид Балдачи с награда от Панаира на книгата в Шарджа

Дейвид Балдачи беше отличен с приз на Международния панаир на книгата в Шарджа, ОАЕ, съобщи thebookseller.com. Дебютната му книга в жанр фентъзи, „The Finisher”, беше наградена за най-добро чуждестранно четиво. Призът от името на писателя получи Мишел Янг, директорка на детския отдел на неговото издателство, „Pan Macmillan”.

Над 1250 издатели от 59 страни присъстват на панаира. Включително представители на държави като Исландия, Финландия, Мексико, Хърватия, Литва, Латвия, Словения, Унгария, Малта, Нова Зеландия, Малайзия и Нигерия. Д-р шейх Султан бин Мухамад ал-Куасими, владетел на Шарджа, заяви:

„Позорни и варварски дела се вършат в името на исляма в арабския свят. Аз работя усърдно, за да прогоня тези тъмни облаци и се надявам, че истината ще изгрее чрез книгите.”

Дан Браун е почетен гост на събитието. Той заяви преди дни, че със сигурност ще продължи да публикува романи с главен герой Робърт Лангдън, но няма да бърза с публикуването на следващата книга.

Дейвид Балдачи е американски автор на бестселъри, роден през 1960 г. Още първата му книга – „Абсолютна власт” (1996 г.), става абсолютен хит. Романът е филмиран от Клинт Истууд, а в лентата участват самият Истууд, Джийн Хекман и Ед Харис. От тогава насам всяка книга на Балдачи жъне успех. Продадени са над 110 милиона копия от негови творби, преведени на 35 езика.

Свързани заглавия
Дейвид Балдачи представи нова книга с Джон Пулър
Дейвид Балдачи към феновете на „Четящият човек“: Продължавайте да „ядете“ книгите
Балдачи продължава поредицата за Уил Роби с „The Target“
Дейвид Балдачи: Много обичам да чета от малък, затова съм писател днес

Книги от Дейвид Балдачи тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …