Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин трогнат от писмо на 13-годишен фен, но отказа да го включи в „Песен за огън и лед“

Джордж Р. Р. Мартин трогнат от писмо на 13-годишен фен, но отказа да го включи в „Песен за огън и лед“

През миналия месец Джордж Р. Р. Мартин организира набиране на средства за резервата за вълци „Wild Spirit Wolf Sanctuary“. Дарилите по 20 000 долара ще бъдат включени като награда в следващия роман от бестселър поредицата на Мартин, „Песен за огън и лед“. 13-годишният Джак, почитател на писателя и вълците, написа трогателно писмо на автора, което „Индипендънт“ публикува:

„Уважаеми г-н Мартин,

Моят баща ми показа статия от 9 юни за това как да бъдеш герой в „Игра на тронове“ и спасяване на вълци. Вълците са любимите ми животни и като порасна искам да бъда природозащитник. Макар да не ми позволяват да гледам някои части на „Игра на тронове“, аз си мечтая да бъда войн. Нямам 20 000 долара, но с готовност ще даря джобните си пари на „Wild Spirit Wolf Sanctuary“… За мен ще е радост да бъда герой в следващата ви книга и ви благодаря, че прочетохте писмото ми. Жестока и ужасяваща смърт в книгата е всичко, което искам.

С уважение,

Джак“.

Мартин отговори, като призна, че е трогнат от писмото на Джак. Той отказа да го включи в следващия роман от фентъзи сагата, „Winds of Winter“, но изрази благодарност и увеличи дарението на името на момчето. Ето и отговора на писателя:

„Скъпи Джак,

Благодаря ти за искреното и трогателно писмо. Разбрах, че си дарил джобните си спестявания от 157 паунда за „Wild Spirit Wolf Sanctuary“. Много съм доволен от факта, че моите книги и сериалите по тях вдъхновяват толкова млади читатели като теб да подкрепят тези магически и несправедливо заклеймявани животни.

Уви, не мога да ти обещая жестока смърт в „Winds of Winter“. Тези места са вече заети от някои много щедри донори. А и има ограничение на броя хора, които дори аз мога да убивам в книгите си. Вдъхновен от твоя пример обаче, аз увеличавам дарението от твое име на 10 000 долара. „Wild Spirit Wolf Sanctuary“ е невероятна организация и са късметлии, че имат хора като теб за поддръжници.

Желая ти всичко най-хубаво и късмет в кариерата на природозащитник. Надявам се да вдъхновиш много други да последват твоя пример.

ДЖ. Р. Р. М.“

Малко е разочароващо, че Мартин не може да включи още един персонаж с малка роля – все пак стотици герои умират в книгите и сериала по тях. Дано все пак отговорът му е стоплил сърцето на малкия му почитател.

Свързани заглавия
Джордж Р. Р. Мартин към тези, които смятат, че няма да доживее да завърши „Песен за огън и лед“: Майната ви!

Джордж Р. Р. Мартин се присъедини към „Туитър”

Джордж Р. Р. Мартин прадлага шанс на всеки да влезе в следващия му роман

Поредицата „Песен за огън и лед“ може да бъде и от 8 книги

Джордж Р. Р. Мартин показа корицата на нова книга за света на поредицата „Песен за огън и лед”
Джордж Р. Р. Мартин публикува глава от следващата част на „Песен за огън и лед”

Излезе параграф от новата книга на Джордж Р. Р. Мартин от поредицата „Песен за огън и лед”

„Песен за огън и лед“ тук

Блогът на Джордж Р. Р. Мартин тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …