Начало / Свят / Нова книга за Първата световна война от Майкъл Морпурго излиза през септември

Нова книга за Първата световна война от Майкъл Морпурго излиза през септември

Нова книга за Първата световна война от Майкъл Морпурго ще излезе на книжния пазар, съобщи thebookseller.com. „Listen to the Moon“ ще бъде публикувана на 25 септември от издателство „HarperCollins Children’s Books“. Действието в книгата ще се развива на един от островите Сили. Момче намира момиче, което е загубило паметта си. Той се пита каква е тя – русалка, германски шпионин или жертва на германска подводница?

Морпурго казва, че историята е вдъхновена от медала, който неговото семейство някога е притежавало във връзка с потопяването на кораба „Лузитания“ от германска подводница през май 1915 г. Авторът коментира:

„По онова време това е било най-голямата трагедия в историята, при която цивилни са засегнати по време на война. 3 часа, след като корабът бил потопен, пианото от трапезарията изплувало на повърхността, а дете се опитвало да се изкачи на него. Поне така се твърди. Това ме вдъхнови да напиша „Listen to the Moon“. Това ще бъде история за любов, загуба, семейство, общност, разбита от войната, надежда и волята за оцеляване на човешкия дух“.

Други книги за Първата световна война, които Морпурго е написал, са „Private Peaceful“ и „Боен кон“. По „Боен кон“ беше направен успешен холивудски филм през 2011 г.

Свързани заглавия
Майкъл Морпурго: Учителите трябва да плачат, когато четат на децата тъжни истории

Майкъл Морпурго: Ако използваме книгите единствено като инструмент за ограмотяване, децата няма да се научат да обичат литературата

Майкъл Морпурго написа книга за родители, страдащи от дислексия, които искат да четат на децата си

Майкъл Морпурго: Да не умъртвим любовта на децата към литературата
Майкъл Морпурго: Затварянето на библиотеки кара интелекта да обеднява

Книги от Майкъл Морпурго тук

Фото:michaelmorpurgo.com

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …