Начало / Свят / „Копринената буба“ на Робърт Галбрейт (Дж. К. Роулинг) е вече на англоезичния книжен пазар

„Копринената буба“ на Робърт Галбрейт (Дж. К. Роулинг) е вече на англоезичния книжен пазар

На англоезичния книжен пазар излезе „Копринената буба“ – новата книга на Дж. К. Роулинг, публикувана под псевдонима Робърт Галбрейт. Романът, чакан с огромен интерес, отново ни представя героите от бестселъра „Зовът на кукувицата“ – детектив Корморан Страйк – ранен военен ветеран и неговата ентусиазирана асистентка Робин.

Романът е фокусиран върху деструктивната сила на пресата, а престъплението, около което се върти сюжета, е убийство на писател. Главни герои са бившия войник, станал вече частен детектив – Корморан Страйк, и неговата вдъхновена секретарка Робин. Двамата отново ще разплетат корупционна схема. Първата книга на Роулинг като Галбрейт – „Зовът на кукувицата“ – разказваше за убийство на супермодел. Темата за медийния тормоз отново беше загатната.

Този път Страйк ще разследва случая с изчезналия писател Оуен Куайн. Неговата съпруга смята, че той е решил да прекара известно време сам, но Страйк разкрива, че авторът е в опасност, след като е завършил ръкопис, разобличаващ много хора. Впоследствие Куайн е открит брутално убит при странни обстоятелства. Главният герой трябва да открие каква е мотивацията на убиеца, за да успее да го залови. В същото време той трябва да се справи и с порочни журналисти. На корицата на романа е единствено псевдонима Робърт Галбрейт, а Роулинг не е спомената въобще.

„Копринената буба“ е дефакто третият роман за възрастни от Роулинг. Тя е написала още „Вакантен пост“ и „Зовът на кукувицата“. И докато „Вакантен пост“ в известна степен разочарова фенове и критици, то серията за Страйк е истински хит. Историята около псевдонима е много интересна. Припомняме, че „Зовът на кукувицата“ циркулира няколко месеца в литературното пространство, без да се знае кой е всъщност авторът. Тайната беше разкрита от съпругата на адвокат на Роулинг. Макар тя да беше разочарована, то развитието вече работи за нея – „Зовът на кукувицата“ моментално се превърна в световен бестселър.

Откъс от „Копринената буба“ тук

Свързани заглавия

Новият роман на Робърт Галбрейт (Дж. К. Роулинг) излиза на български през ноември
Новият роман за Корморан Страйк не може да бъде поръчан от „Амазон” заради скандал с издателство

Следващият роман на Робърт Галбрейт излиза през юни, разказва за убит писател

„Зовът на кукувицата“ от Робърт Галбрейт/Дж. К. Роулинг (откъс)
Дж. К. Роулинг разкри историята зад Робърт Галбрайт
Издателство успя да купи евтино правата за тайния роман на Роулинг
Дж. К. Роулинг упрекна адвокатите си заради разкриването на нейния псевдоним
Стивън Кинг поздрави Роулинг за опита й за анонимност
Криминалният роман на Дж. К. Роулинг стана бестселър
Дж. К. Роулинг публикувала роман под псевдоним
Джоан Роулинг: Не мога да реагирам адекватно на поезията

„Зовът на кукувицата“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …