Начало / Свят / Лий Чайлд: Ръсел Кроу бе твърде дебел за Джак Ричър

Лий Чайлд: Ръсел Кроу бе твърде дебел за Джак Ричър

Лий Чайлд за пореден път защити избора на актьора Том Круз в ролята на героя Джак Ричър във филмирането на книгите му. Бестелъровият автор бе сред ВИП гостите на фестивала „Хей“ за литература и изкуство в Уелс, където се срещна със свои читатели.

„Том Круз бе перфектният избор. Ръсел Кроу е твърде дебел и твърде австралиец, за да се превъплати в Джак Ричър“, каза Чайлд, цитиран от британския в. „Телеграф“.

Основната критика срещу избора на Круз бе ниския му ръст – само 168 сантиметра, докато героят му се слави, освен с острия си ум и непоколебимия си характер, и с факта, че е почти двуметров исполин. Друго несъответствие е, че литературният герой е и доста як, с широка брадичка, а освен това е блондин.

“Филмирането на „Джак Ричър“ струваше 100 милиона паунда и за това трябваше да изберем някой от „А“ отбора на Холивуд. Но с кого разполагахме? Джони Деп? Не става! Ръсел Кроу? Твърде дебел и твърде австралиец.Мат Деймън вече игра в хитов трилър като Джейсън Борн. Така че не остана друг очевиден кандидат. Познавам стотици актьори, но всички са ниски. Всъщност вече 100 години в киното няма огромен актьор. Дори тези, които мислите за големи, не са. Всичко в Wikipedia и PR-материалите е лъжа. Ако говорите с гардеробиерите и тези, които шият костюмите, ще разберете истината. Мога да ви обещая само едно – Том Круз няма да нахлуе в дома ви и да ви открадне книгите за Джак Ричър“, каза Чайлд.

Свързани заглавия

Лий Чайлд в разговор с феновете си: Сега Джак Ричър е на 50 и започва да напада хората с проходилката си
Лий Чайлд: Ако не съм се наслаждавал на някоя книга, вината е била в мен
Ясни са номинациите за наградите на Асоциацията на криминалните писатели във Великобритания
Фредерик Форсайт получи „Диамантен кинжал”

Книги от Лий Чайлд тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …