Начало / Свят / Нова биография на Дъглас Адамс разкрива непубликувани части от „Пътеводител на галактическия стопаджия“

Нова биография на Дъглас Адамс разкрива непубликувани части от „Пътеводител на галактическия стопаджия“

Нова биография на Дъглас Адамс ще разкрие непубликувани части от ръкописа на шедьовъра „Пътеводител на галактическия стопаджия“, разкри  „Гардиън“. Книгата, посветена на фантаста, ще се казва „The Frood“ и е с автор Дж. Л. Робъртс. В нея биографът е включил и много примери за незабравимото чувство за хумор на Адамс, като пуска негови шеги и лафове от последните 20 години на живота му.

Непопадналите части от „Пътеводителя“ били случайно открити в архива на фантаста в Кембридж. Адамс почина през 2001 г., когато бе едва на 49 г. След кончината му наследниците му дават пълен достъп на Робъртс до документацията и архива на писателя. Биографът се заравя в безчет кутии с бумащина в колежа „Сейнт Джин“, докато най-накрая открива ръкописите.

„Никой никога не си е помислял, че може да има и ръкописи на Дъглас Адамс. Той беше цар на високите технологии и човек би решил, че не е от типа, който ще се зарине в хартия. Но открихме много кутии с тетрадки, с изписани на машина листове, разпечатки на файлове… беше къртовски труд“, каза Робъртс.

Както е известно, в компютрите на автора веднага след смъртта му бяха намерени материали, които след това бяха публикувани в отделна книга през 2002 г. под заглавието „Сьомгата на съмнението“.

„The Frood“ ще излезе с пълното съдействие на сестрата на Дъглас Адамс Сюзън и дъщеря му Поли. Преди това биографии за него са писали редица автори, сред които и колегата му фантаст Нийл Геймън.

Книги от Адамс тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …