Начало / Свят / Рик Риърдън показа корицата на последната част от поредицата „Героите на Олимп“

Рик Риърдън показа корицата на последната част от поредицата „Героите на Олимп“

Всички 4 книги от поредицата на Рик Риърдън, „Героите на Олимп“, се превърнаха в световни бестселъри. Сега Риърдън и неговото издателство „Disney“ представиха корицата на петата и последна част – „The Blood of Olympus“, съобщи „USA Today“. Детският роман ще бъде в американските книжарници от 7 октомври.

Рик Риърдън, бивш учител, е майстор в смесването на митология и съвременни приключенски истории. Неговата целева група е децата над 10 години. Първата му поредица, „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, разказва за съвременен тийнейджър, който страда от дислексия, а негов баща е не кой да е, а Посейдон – богът на морето в гръцката митология. „Боговете на Олимп“ пък смесва гръцка и римска митология. Голяма част от персонажите в двете серии са идентични. Книги и от двете поредици могат да бъдат намерени в родните книжарници.

Риърдън коментира:

„За мен „Боговете на Олимп“ беше истински взрив от положителни емоции – позволи ми да разширя света на Пърси Джаксън и да представя нови полубогове. Сега им казвам довиждане и се чувствам сякаш изпращам свое дете в колеж. Малко съм тъжен, но съм и горд“.

49-годишният писател ще стартира нова поредица догодина. Той обаче още не е съобщил нейното заглавие. Знае се, че действието ще се развива в Бостън, където живее Риърдън, и ще включва мотиви от скандинавската митология.

Свързани заглавия
„Приключенията на мотовете“ и „Домът на Хадес“ са най-добрите детски книжки

Обложката на новата творба на Рик Риърдън беше показана

Рик Риърдън беше избран за детски писател на годината в САЩ

Книги от Рик Риърдън тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …