Начало / България / „Цветница“ – автобиографичният колаж на Вонегът, излиза на български

„Цветница“ – автобиографичният колаж на Вонегът, излиза на български

От 31 март на българския книжен пазар излиза „Цветница“ на Вонегът, съобщи издателство „Колибри“. Книгата е пъстър и духовит автобиографичен колаж на големия писател.

Вонегът пише с увлекателно остроумие и проникновена мъдрост за любимите си комедианти, кънтри музиката, един мъртъв приятел, един мъртъв брак и разни дребни случки от твърде човешкия му житейски път. От това произведение се носи необикновеният глас на Вонегът – вълшебният звук на един роден разказвач, който омагьосва с истината.

Кърт Вонегът (1922-2007) е блестящ сатирик, художник и мъдрец, с усет за абсурдите, които съкрушават или възвисяват човешкия дух, но така или иначе бележат живота и душите ни завинаги. Книги като „Точния мерник“, „Докато простосмъртните спят“ и „Закуска за шампиони“ преливат от жизненост, причудливи герои, ирония и горчивина. Стилът на Вонегът интегрира реални преживявания с елементи на гротеска, дистопия и научна фантастика. Писателят става свидетел на бомбардировката над Дрезден през 1945 г. и в резултат създава един от шедьоврите в световната антивоенна проза – „Кланица 5“.

Книги от Вонегът тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …