Начало / Свят / Имуществото на писателя Елмор Ленард ще бъде разпродадено на търг

Имуществото на писателя Елмор Ленард ще бъде разпродадено на търг

Имуществото на починалия през август 2013 г. писател Елмор Ленард ще бъде разпродадено на търг от неговото семейство, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Търгът се провежда от вчера до края на тази седмица. Ще бъдат продадени копия от нулеви серии на книги, подписани от автора издания, творби от личната му библиотека, мебели, осветителни тела, аксесоари за градинарство, килими и др. Не е ясно дали се продава бюрото, на което Ленард е написал голяма част от своите бестселъри.

Читатели на Ленард проявиха огромен интерес. Още вчера те бяха основната част от участниците в търга.

„Искахме да го споделим с всички негови почитатели. Освен това, има толкова много неща, че нямаше какво друго да се направи, освен да се разпродадат. Знаехме, че феновете му ще бъдат заинтригувани“, коментира синът на Елмор Ленард, Бил.

Ленард живееше в предградието на Детройт, Блумфийлд Фийлдс. Когато той почина на 20 август миналата година, местни журналисти направиха тур на неговия дом. Тогава дома на писателя беше определен като типичен представител на американската традиция в стил от 40-те години на миналия век.

Елмор Ленард е американски писател и сценарист, роден през 1925 г. Автор е на 45 романа. Започва да публикува още през 50-те години на ХХ век. Тогава пише уестърни, но скоро се насочва към криминалната литература. Носител е на много награди. На български са преведени книгите му „Джаки Браун”, „Горещо хлапе” и „Смъртоносен изстрел. Взривове”. Написал е и разказа, по който е направен култовия филм „3:10 to Yuma” (Ескорт до затвора). Умира през 2013 г.

Книги от Елмор Ленард тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …