Начало / България / Любовната лирика на Добромир Славчев ще бъде представена в Бургас

Любовната лирика на Добромир Славчев ще бъде представена в Бургас

„Инфлация на чувствата“ и „Храна за върколаци“ – поетичните книги на Добромир Славчев, ще бъдат представени на 8 февруари, събота, от 18,30 ч в книжарницата на „Хеликон” в Бургас. И двете книги излязоха през 2013 г. с печата на „Сиела”.

„Поне за мен любовта е точно онова, за което бих умрял, без да се замислям. За нея е писано толкова много, че всеки дръзнал да го направи след това, рискува да преповтори казаното. Прекрасно е да срещнеш човек и да се влюбиш, и да го обичаш истински, а още по-прекрасно е да запазиш чувствата си към него такива, каквито те са се появили при теб в самото начало. И тези чувства никога да не те напуснат. Звучи почти невероятно, но във всяко нещо в природата има изключение – и защо да няма такова и в любовта! И то да е точно това – да обичаш завинаги, събаряйки мита за вечната любов!“, категоричен е Добромир Славчев.

Роден е през 1973 г. във Варна. За известно време е част от литературна школа „Прибой“, оглавявана от покойната вече поетеса Венeта Мандева. Именно с нейното име са свързвани и първите му публични изяви в поезията. Творбите му са включени в издаденият втори съавторски сборник на творческата школа – „Шепа морски вятър“. Негово стихотворение печели и първата награда в международен поетичен конкурс, посветен на мира в Токио, Япония. Освен  двете стихосбирки с любовна лирика – „Инфлация на чувствата“ и „Храна за върколаци“, Славчев е автор и на „Луди Разкази“ – сборник с разкази, стихосбирките „Луд по рождение“, „(О)да на любовта” и на историческия роман „Кървава клетва“.

„Инфлация на чувствата“ и „Храна за върколаци“  тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …

2 Коментари

  1. Ралица Чавдарова

    Koga e bilo tova? Haresvam tozi avtor. Imam i dvete knigi, prekrasno sa!

  2. Валя Пейчева

    Съгласна съм, великолепни стихове.