Начало / Свят / Осъден за убийство получи литературна награда

Осъден за убийство получи литературна награда

Аларик Хънт, който лежи в затвора за убийство, получи литературна награда, съобщи „Мирър“. Той беше отличен с приз от организацията „Private Eye Writers of America“ за дебютната си творба „Cuts Through Bone“. Книгата разказва за убийството на момиче, чийто приятел, ветеран от армията, е осъден несправедливо за престъплението.

Когато от „Ню Йорк Таймс“ търсят Хънт, за коментар, негов роднина им казва, че той лежи в затвора. Хънт е затворен доживот за убийството на 23-годишната Джойс Остин през 1988 г. Той, заедно с неговия брат, предизвикват пожар, за да разсеят службите на спешна помощ, докато те ограбват магазин за бижута. Остин умира от задушаване в дима при пожара.

Аларик Хънт е в затвора от 19-годишен. Той е написал романа си зад решетките в срок от 9 месеца. Той казва, че се е вдъхновил, гледайки по телевизията популярния сериал „Закон и ред“.

Семейството на Остин изрази недоволство, че Хънт печели от престъплението си. От издателството „Minotaur“, което публикува книгата му, го защитиха, като изтъкнаха аргумента, че той не е написал мемоари за криминалните си действия, а художествен труд.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 април – 28 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Паяка от Ларш Кеплер 3. Времеубежище (трето …