Начало / Свят / Ще се снима филм за писателя Дейвид Фостър Уолас

Ще се снима филм за писателя Дейвид Фостър Уолас

Предстои да бъде направен филм за живота на американския писател Дейвид Фостър Уолас, съобщи „Гардиън“. В ролята на признатия автор ще бъде Джейсън Сигъл. Прожекцията ще бъде базирана на книгата „Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip With David Foster Wallace“ от журналиста Дейвид Липски, която излезе през 2010 г. Произведението е фокусирано върху разговори между Липски и Уолас, както и турнето в САЩ, което писателят направи, за да промотира книгата си от 1 100 страници „Infinite Jest“.

Сценарист ще бъде носителя на „Пулицър“ Доналд Маргулис, а режисьор – Джеймс Понсолд. За Джейсън Сигъл, който досега е играл главно в романтични комедии, това е шанс да повиши профила си като актьор. Все още не се знае кога филма ще дебютира в кината.

Прожекцията ще бъде пореден жест в почит на Уолас. Той е един от най-уважаваните съвременни американски автори. Неговата популярност дори се засили, след като той се самоуби през 2008 г.

Дейвид Фостър Уолас е американски писател и есеист роден през 1962 г. Макар да е написал едва 3 романа, последният от които недовършен, Уолас получава голямо признание от критиците. Наричан е „един от най-влиятелните и иновативни съвременни автори”. Книгата, с която е популярен, е „Infinite Jest” (Безкрайна шега). Самоубива се през 2008 г., като официалната версия е, че причината е депресията, която го мъчи близо 20 години. Продължават да текат дебати обаче, относно причината Уолас да сложи край на живота си.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …