Начало / Свят / Непубликувани разкази на Дж. Д. Селинджър изтекоха онлайн

Непубликувани разкази на Дж. Д. Селинджър изтекоха онлайн

Анонимен потребител пусна в онлайн пространството разкази на Дж. Д. Селинджър, съобщи „Гардиън“. Става въпрос за разказите „The Ocean Full of Bowling Balls“, „Paula“ и „Birthday Boy“. Сканираният pdf файл беше изложен на търг в сайта „eBay“. Той е продаден за 67,50 паунда.

„Ocean Full of Bowling Balls“ се счита за най-добрия разказ на Дж. Д. Селинджър. Той беше достъпен досега единствено в библиотеката на престижния университет „Принстън“. Когато го е дарил на библиотеката, Селинджър изрично е изисквал той да не бъде публикуван преди 27 януари 2060 година – което щеше да бъде дефакто 50 години след неговата смърт. Останалите два са притежание на центъра „Harry Ransom“ на университета „University of Texas“.

След публикуването на „Спасителят в ръжта“, писателят се оттегля в Ню Хемпшир, където живее отшелнически живот до смъртта си през 2010 г. От документалния филм за него, който излезе през септември, става ясно, че той е писал през това време.

Освен това Селинджър е оставил инструкции между 2015 и 2020 г. да бъдат публикувани 5 негови книги. Сред тях „A Counterintelligence Agent’s Diary“, която е базирана на опита му при разпитване на военнопленници в края на Втората световна война, както и колекцията разкази „The Complete Chronicle of the Glass Family“.

Свързани заглавия
Колекционер купи за 4 000 долара непубликувана биография на Селинджър
Копие от непубликувана биография на Селинджър отива на търг в Ню Йорк
Жените и Селинджър
Ще излязат 5 ръкописа на Селинджър

Диагнозата на Холдън Колфийлд според съвременен психиатър
Излезе трейлърът на биографичния филм за Селинджър
Филм, ТВ шоу и книга ще разбулват мита Селинджър
Писма на Дж. Д. Селинджър се появиха на бял свят след 70 години

Книги от Селинджър тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …