Начало / България / Излезе единствената биография на Джорджо Армани

Излезе единствената биография на Джорджо Армани

Единствената биография на краля на златната епоха в модата, създателя на италианския стил Джорджо Армани е вече на българския книжен пазар.  „Да бъдеш Армани“  разкрива историята на един плах младеж, напуснал провинцията, за да покори световните модни подиуми с брилянтната си интуиция, последователност и непримиримост.

Италианската журналистка и есеистка Рената Моло (1951 г.), авторка на множество публикации за модата в престижни печатни издания, предлага първата биография на Джорджо Армани, богато документирана със спомени на сътрудници, роднини, хора от близкото му и по-далечно обкръжение, както и с негови лични свидетелства.

Армани революционизира италианския стил, вдъхвайки му строгост и загадка. Със същата безапелационна решителност, с която в началото на ХХ век Поаре и Мариано Фортюни освобождават жените от корсета, Джорджо Армани налага нов императив – този на опростяването, на необходимото отстраняване.

Рената Моло е сред най-видните модни журналисти на Италия през
деветдесетте. Известна със своята изтънченост, интелигентност и прямота, тя работи като стилист и фрийлансър за най-престижните печатни издания, в т. ч. „Sole 24 Ore” (италианския „Файненшъл Таймс”) и „Vogue Italia”.

„Да бъдеш Армани“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …