Начало / България / Национална награда за българска комедия учреди Фондация „Чудомир“

Национална награда за българска комедия учреди Фондация „Чудомир“

Фондация „Чудомир“ заедно със Съюза на българските писатели и Община Казанлък учредиха Национална награда за българска комедия, съобщи dariknews.bg.Призът ще се дава за нови комедийни текстове от български автори, които не са публикувани и не са поставяни на сцена към датата на провеждане на конкурса. Неговият статут ще бъде публикуван на сайта на Съюза на българските писатели.

През тази година празниците, посветени на уникалния талант Димитър Чорбаджийски – Чудомир, влязоха в историята с множество събития, които направиха изключително богат културния живот на Казанлък.

Заедно с издаването на 6-те тома на произведенията на Чудомир, дългоочаквани от почитателите на неговото творчество, станаха известни и тримата носители на наградата и бронзовата статуетка „Чудомир“.

Това са: Петър Софрониев, носител на литературната награда „Чудомир“ за хумористичния разказ „Минералната вода – начин на употреба“, спектакъла „Сега или никога на театъра на Българската армия, постановка на братятa Красимир и Веселин Ранкови, грабнал приза „Комедийният хит на сезона“, и Десислава Игнатова, спечелила първа награда в 6-ия национален фотоконкурс „Човекът до мен“.

Свързани заглавия
Публикувано е предсмъртното писмо на Чудомир
Образите на герои на Чудомир са оживели по стените на казан за варене на ракия
Чудомир все още не е получил опрощение от църквата

Книги от Чудомир тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …