Начало / Автори / Нийл Геймън: Написах роман, който нямах намерения да пиша

Нийл Геймън: Написах роман, който нямах намерения да пиша

Нийл Геймън коментира новата си книга „The Ocean at the End of the Lane”за „HarperCollins”, съобщи  huffingtonpost.com. Официално творбата ще бъде в американските книжарници от юни. Това ще бъде първият роман за възрастни на Геймън от 2005 г. насам. Той е с елементи на фентъзи и ужаси, като разказвач е дете на 7 години. Вече се работи по филмовата адаптация на романа.
Ето и какво сподели Геймън:

„Преди около 18 месеца, аз започнах да пиша разказ. Бях стигнал до 500 думи, когато осъзнах, че това няма да бъде разказ. Не бях сигурен все още какво е. Имаше разказвач, на когото много съм приличал, когато аз съм бил на 7. Едно дете трябва да обясни вярванията си на 3 възрастни жени. Реших, че няма да бъде разказ, а роман. В един момент обаче не знаех как да продължа. Една сутрин, докато тичах, осъзнах как да продължа историята. Интересното е, че на следващата сутрин се случи същото. Така се повтори много пъти. Написах ръкопис, който беше прекалено дълъг дори за роман. Редакторите ми го одобриха. Написах роман, който нямах намерения да пиша. Беше изненада дори за мен. Притеснявах се да покажа ръкописа на своите близки. Но всеки, който го прочете, каза, че е красиво, че е най-личното нещо, което съм писал. Предполагам е така. Тази книга е най-приятната изненада, която ми се е случвала. Надявам се да  дадете й шанс”.

Нийл Геймън е известен английски писател, роден през 1960 г. Той пише фентъзи. Известни негови книги са „Добри поличби”, „Каролайн”, „Книга за гробището” и др. Тези и други негови творби могат да бъдат намерени в българските книжарници. Двукратен носител е на награди „Хюго” и „Небюла”.

Книги от Геймън тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …