Начало / Свят / Документален филм за Филип Рот излиза този месец

Документален филм за Филип Рот излиза този месец

Документален филм за Филип Рот излиза този месец, информира newser.com. „Philip Roth: Unmasked” ще бъде излъчен по американската телевизионна мрежа „PBS” на 29 март. Продукцията ще включва интервюта с него, негови приятели и колеги.

Документалният филм ще покаже пътя на Рот от неговото детство в Нюарк, Ню Джърси, през написването на скандални романи като „Гърдата” и „Американски пасторал” до обявяването му за най-великия жив американски писател. В изказване, включено във филма, Рот заявява, че няма намерение да спира да пише. Обикновено той публикува по една книга всяка година.

„Продължавам, никога не спирам. Най-зле се чувствам, когато не пиша. Често съм нещастен, депресиран, нетърпелив”. „Nemesis” излезе в края на 2010 г., а през 2011 г. нямаше книга от Рот. През есента на миналата година той обяви, че спира да пише. „Някой трябваше да ми каже по-рано, че това ще се случи”, шегува се автора, който ще навърши 80 години на 19 март.

Филмът ще разкрие и детайли от личния му живот. Сред тях неговите преживявания по време на тийнейджърските му години, краткия брак с актрисата Клеър Блум, приятелството с Мия Фароу, която често му помага при писането на книги. Рот разказва и за героите от неговото детство – Джеймс Джойс и Сол Белоу.

Свързани заглавия
Филип Рот – най-великият жив американски писател
Филип Рот към млад писател: Не си го причинявай
Филип Рот се „пенсионира”
Как известни писатели отговарят на критиките срещу тях

Книги от Филип Рот тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …