Начало / Свят / „Big Sur” от Джак Керуак беше адаптиран, дебютира този месец

„Big Sur” от Джак Керуак беше адаптиран, дебютира този месец

След като в края на миналата година по кината се завъртя филма по класическия роман на Джак Керуак „По пътя”, друга негова книга – „Big Sur”, също беше адаптирана, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Лентата вече е готова и ще дебютира на кинофестивала „Sundance Film Festival” в края на този месец. Главната роля се изпълнява от актьора Жан-Марк Бар.

„Big Sur” е роман на Джак Керуак, публикуван през 1962 г. Той разказва за престоя на главния герой Джак Дулуз, който всъщност е самия Керуак, в хижа в Биг Сур, район на централния бряг на Калифорния, славещ се със своята красота. Тя е собственост на поета от бийтпоколението, Лорънс Ферлингети. Дулуз е представен като известен писател, за разлика от повечето персонажи в творчеството на Керуак, които са неудачници. В процеса на повествованието физическото и психическо състояние на главния герой се влошава, борейки се със собствените си желания и изискващата публика.

Джак Керуак е американски писател, поет и художник, роден през 1922 г. Той е икона на бийтпоколението и е един от ключовите автори в американската литература. Най-известните му творби са „По пътя” и „Бродягите на дхарма”. Умира 1969 г. от цироза на черния дроб, причинена от дълги години злоупотреба с алкохол.

Книги от Керуак тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …