Начало / Свят / Джеф Бриджис пусна книга за Дзен будизма

Джеф Бриджис пусна книга за Дзен будизма

Тази седмица излезе книга за Дзен будизма от Джеф Бриджис и Бърни Гласман, експерт и учител по Дзен, съобщи „USA Today”. Творбата е със заглавие „The Dude and the Zen Master” (Пичът и Дзен владетеля – препратка към една от най-колоритните роли на актьора – Пичът в „Големият Лебовски”). Тя е 288 страници и се издава от „Blue Rider Press”. Интересно е да се спомене, че не се препоръчва за читатели под 18 години.

Известният актьор практикува Дзен от повече от десетилетие, като негов учител е Гласман. Книгата представлява диалог между двамата, в който те обсъждат тази философия, живота като цяло и защо смехът е едно от най-важните неща. Бриджис е обяснил как пречупва през теорията на Дзен правенето на филми. Произведението предлага „уникална и мощна мъдрост”, твърдят от издателството. Авторите се опитват да внушат, че в свят, труден за живеене, е важно да се прави добро.

Джеф Бриджис е американски актьор, роден през 1949 г. Носител е на „Оскар”, като е номиниран общо 6 пъти. Сред известните му филми са „Thunderbolt and Lightfoot”, „Големият Лебьовски”, „Претендентът”, „Лудо сърце” и др. Хоби му е музиката – свири на акустична китара и пиано.

Книги за Дзен тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …